Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Masak Sambal Peteh

Garnalen met petehbonen in een hete sambalsaus


Ingrediënten:

- 100 gr. garnalen
- 10 petehbonen
- 1 serehstengel
- 1 ui
- 1 rode lombok
- 2 daun salam
- 1 eetlepel sambal oelek
- halve theelepel peper
- kwart theelepel suiker
- zout naar smaak
- water
- olie

Bumbu:

- 5 sjalotten
- 4 rode lomboks
- 3 kemirienoten
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm. laos

Bereiding:

Snijd de petehbonen in tweeën, snijd de ui en lomboks in dunne ringen en kneus de sereh. Snipper de sjalotjes, 4 lomboks en de knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Verhit een beetje olie en fruit de bumbu samen met de sambal, de sereh en de daun salam tot het begint te geuren. Voeg de ui- en de lombokringen toe en schep het goed door. Voeg de garnalen en de peteh toe en bak totdat de garnalen van kleur veranderen. Voeg water, peper, suiker en zout naar smaak toe en stoof de garnalen gaar.

Udang Masak Sambal Peteh