Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Wijen

Zeer pittige kipfilet bestrooid met sesamzaadjes


Ingrediënten:

- 2 kipfilets
- 5 sjalotten
- 5 rode rawits
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel hoisinsaus
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 1 theelepel sesamolie
- sap van 1 limoen
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- tapiocameel
- olie

Bereiding:

Rasp 1 teentje knoflook. Snijd de kipfilets in plakjes en marineer ze een uur in een mengsel van limoensap, zout, peper en geraspte knoflook. Snijd de sjalotten in ringen, hak de knoflook fijn, snijd de lomboks in schuine ringen en snijd de djahe in smalle reepjes. Bestrooi de kipfilet met tapiocameel en schud het overtollige meel er af.

Rooster de sesamzaadjes tot goudbruin in een droge koekenpan en houd dit apart. Verwarm wat olie in de wok en bak de kip mooi bruin en gaar, laat het op keukenpapier uitlekken. Bak in dezelfde wok de sjalotten, djahe, knoflook, rawits en lombokringen tot het begint te geuren. Voeg sesamolie en de overige sauzen toe en schep het goed door. Voeg de kip toe en schenk een beetje water bij de saus. Snijd de lente-uitjes in ringen en strooi die met de sesamzaadjes over het gerecht.

Ayam Goreng Wijen