Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bali Hati Ayam

Gebakken kippenlevertjes in een kruidige saus


Ingrediënten:

- 200 gr. kippenlevers
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- halve theelepel djahe
- halve theelepel bruine basterdsuiker
- 1 theelepel sambal trassi
- 1 eetlepel pindakaas
- zout
- peper
- 2 dl. kippenbouillon
- 1 eetlepel santen
- 1 eetlepel selderie
- gefruite uitjes

Bereiding:

Rasp de santen. Pers de knoflook. Snipper de ui fijn. Hak de selderie fijn. Spoel de kippenlevers onder stromend water af, snijd ze eventueel doormidden. Dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok, fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg de djahe, basterdsuiker en sambal trassi toe. Roer alles goed door elkaar en voeg de pindakaas toe. Voeg er wat zout en peper naar smaak aan toe en roer nogmaals alles goed door elkaar. Doe de kippenlevers erbij en laat alles onder voortdurend omschepen ca. 2 min. zachtjes bakken. Schenk er de kippenbouillon bij en laat alles zachtjes pruttelen. Roer er vervolgens de santen door en blijf dan roeren tot de saus een beetje gebonden is. Strooi er, zodra je dit gerecht serveert, de selderie en gefruite uitjes over.

Bali Hati Ayam