Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bami Goreng Daging

Heerlijke bami van eiermie, champignons en rundvlees


Ingrediënten:

- 400 gr. runderlappen
- 2 pakken eiermie
- 2 rode paprika's
- 1 rode lombok
- champignons
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- ketjap manis
- 1 eetlepel sambal manis
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel witte peper
- zout
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook. Snijd het rundvlees en de lombok in kleine stukjes en bestrooi het met zout en peper. Bak het vlees samen met de lombok in de wok met een beetje olie goed bruin, zet dan het vuur laag. Snijd ondertussen de paprika's, champignons en de uien zeer klein. Doe alles in een kom en voeg de knoflook, kerrie, sambal, ketjap en wat zout toe. Schep het geheel goed door zodat de kruiden goed verdeeld zijn. Voeg alles uit de kom bij het vlees en bak dit op hoog vuur. Schep alles regelmatig om.

Neem een ruime pan, liefst een braadpan en kook een ruime hoeveelheid water voor de mie. Voeg wat zout toe aan het water. Zet ondertussen het vuur van de wok op de laagste stand en plaats een deksel op de wok. Breek de mie in de verpakking, want het moet klein worden. Als het water kookt zet dan het vuur laag en voeg de gebroken mie toe. Roer even met een vork door het water zodat de mie los van elkaar gaat. Proef na een paar min. of het al gaar is. Pas op dat de mie niet overgaar wordt. Zodra het gaar is, giet het af in een vergiet. Snijd de mie eventueel met een scherp mes door zodat alles klein is geworden. Doe de mie in de wok en schep het geheel goed door.

Bami Goreng Daging