Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bami Kuah

Bami met ribbetjes en groenten in bouillon


Ingrediënten:

- 500 gr. ribben
- 200 gr. tauge
- 100 gr. speklappen
- 1 pak mie
- 1 dunne prei
- 4 eieren
- 5 uien
- 5 tenen knoflook
- zout
- peper
- ve-tsin
- selderie
- reuzel
- runderbouillon

Bereiding:

Kook de ribbetjes in niet te veel water gaar met wat zout. Haal het vlees van de botjes en snijd ze in kleine stukjes. Snijd het spek in kleine stukjes en bak deze in de reuzel. Voeg er de fijngemaakte knoflook en 1 fijngesnipperde ui aan toe en fruit dit goed door. Als laatste de fijngesneden prei en selderie (beetje selderie bewaren) er doorheen scheppen samen met wat peper, ve-tsin en zout naar smaak. Kook de mie met wat olie in het water niet te gaar en laat het uitlekken. Haal de tauge even door kokend water. Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in schijfjes. Snijd de uien heel fijn en bak ze droog in olie.

Dien de Bami Kuah als volgt op:

Leg wat bami op het bord met daar bovenop de tauge, wat van het groente-vleesmengsel, selderie, plakjes ei en daar bovenop de gebakken uitjes. Als laatste een paar lepels hete bouillon.

Bami Kuah