Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bamisoep

Soep op basis van Chinese mie, varkenshaas en bamboe


Ingrediënten:

- 150 gr. mie
- 200 gr. varkenshaas
- 4 gedroogde shiitakes
- 50 gr. bambuscheuten
- 1 prei
- 1 eetlepel ketjap
- peper
- zout
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
- 2 eieren
- 1 schijf djahe
- 4 dl. bouillon

Bereiding:

Week de shiitakes 30 min. in warm water. Laat ze daarna uitlekken en snijd ze in reepjes. Snijd de bambuscheuten in reepjes. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes en was deze. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het vlees in reepjes en bestrooi het met wat peper en zout. Schil de djahe. Breng in een pan de bouillon aan de kook en voeg de ketjap, djahe, champignons, bambu en prei toe. Leg een deksel op de pan en laat het 10 min. zachtjes koken. Roer in een kopje het aardappelzetmeel met wat water tot een papje. Haal de djahe uit de pan en giet het meelpapje er al roerend bij. Klop in een kom de eieren los en giet dit langzaam met een dun straaltje in de soep. Doe dan de mie in de soep en laat dan de soep goed warm worden. Zorg er voor dat de mie niet te zacht wordt, iets stevig is lekkerder.

Bamisoep