Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bapao

Gestoomde broodjes met gehaktvulling


Ingrediënten:

- 400 gr. bloem
- 2 eetlepels suiker
- 12 eetlepels warm water
- 2 theelepels gist
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels bakpoeder

Vulling:

- 200 gr. varkensgehakt
- 1 lente-ui
- 1 schijf djahe
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel sojasaus
- zout
- peper

Bereiding:

Los de suiker op in het water. Voeg de gist toe. 10 min. laten staan tot de gist gaat schuimen. Zeef de bloem boven een beslagkom. Voeg de olie, bakpoeder en het gistmengsel toe. Als het deeg te droog is voeg wat water toe, als het te vochtig is, wat bloem. Kneed het deeg met de hand tot het glad en elastisch is. Afdekken met folie en 2 uur op een warme plek laten rijzen.

Voor de vulling de lente-ui en djahe fijnhakken en daarna mengen met sojasaus, sesamolie, halve theelepel zout en een snufje peper door het gehakt. Vorm van het gerezen deeg balletjes met een doorsnee van 4 cm. Druk ze met de palm van de hand plat. Leg op elk plakje deeg ca. 2 theelepels vulling, goed sluiten. Leg de broodjes 10 min. onder een vochtige doek en stoom ze daarna gaar.

Bapao