Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Betutu

Geroosterde eend in bananenbladeren


Ingrediënten:

- 1 hele eend
- 18 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 3 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 6 kemirienoten
- 2 schijfjes djahe
- 3 cm. kunyit
- 3 cm. kencur
- 1 eetlepel zwarte peperkorrels
- 5 rawits
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 theelepels trassi
- 1 eetlepel zout
- 3 eetlepels olie
- bananenbladeren of aluminiumfolie

Bereiding:

Snipper de sjalotten en rawits, pers de knoflook. Snijd de sereh en djeruk purut fijn, pof de kemirienoten, de peperkorrels en de ketumbar en stamp ze fijn. Rasp de djahe, kunyit en kencur. Was de eend goed en dep het droog met keukenpapier. Meng alle kruiden en het zout in een kom, behalve de bananenbladeren en roer het goed door elkaar. Wrijf de eend in met dit kruidenmengsel en wat overblijft doe je in de eend. Sluit de uiteinden met cocktailprikkers.

Zet een grote stoompan, met water gevuld, klaar op het vuur. Verpak de eend goed in de bladeren en stoom deze ca. 50 min. Doe de eend over in de oven of op de barbecue en bak het op 180 graden ca. 30 min. of tot de eend gaar is. Haal de bladeren van de eend, snijd het vlees in stukken en serveer met de vulling.

Bebek Betutu