Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Balado Daging

Krokant, kruidig gebakken rundvlees


IngrediŽnten:

- 500 gr. sukadelappen
- 2 uien
- 5 lomboks
- 4 tenen knoflook
- 2 schijven laos
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel citroensap
- suiker
- olie
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat het vlees in 1 tot 1,5 uur op laag vuur gaar worden. Schep het vlees uit de pan en laat uitlekken. Eventueel nog dunner maken met een vleeshamer. Verhit de olie en bak de plakjes knapperig bruin. Maak de lomboks schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn. Schil de laos en snijd hem fijn. Fruit de knoflook, lomboks en ui in 4 eetlepels olie. Voeg de laos, ketumbar, ketjap, paprikapoeder, suiker en zout toe. Voeg als laatste het citroensap toe. Schep het vlees door de kruiden en laat het even intrekken.

Balado Daging
Download het recept
Moment geduld!