Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Besengek Daging Dua

Gestoofd rundvlees in kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 uien
- 1 prei
- 4 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- trassi
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel djinten
- 6 eetlepels olie
- 3 eetlepels sambal oelek
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel serehpoeder
- 1 theelepel gula djawa
- 3 eetlepels citroensap
- 2 dl. santen
- ketjap manis
- zout

Bereiding:

Snipper de uien, snijd de prei in ringen en pers de knoflook. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Maak de ui, prei, knoflook, kunyit en de djinten fijn in de vijzel. Verwarm de helft van de olie en bak daarin de ui, prei en de kruiden onder regelmatig omscheppen goudbruin. Voeg sambal, laos, sereh en suiker toe, roer alles goed door en doe de rest van de olie in de pan. Laat de olie al roerende warm worden en doe het vlees in de pan. Laat het vlees aan alle kanten dichtschroeien. Voeg het citroensap toe, doe de deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuurtje gaar worden. Controleer of het vlees na ca. 1 uur gaar is. Laat het vlees nog wat langer stoven als dit niet het geval is en voeg dan nog wat heet water toe. Roer de santen door het gare vlees, proef en voeg naar smaak ketjap en zout toe.

Besengek Daging Dua