Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Besengek Daging Empat

Gesudderd rundvlees in een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 600 gr. runderlappen
- 2 serehstengels
- 8 daun djeruk purut
- 5 dl. dunne santen

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 2 schijven laos
- 3 cm. kunyit
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels zout
- 6 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1,5 eetlepel asem
- 1 eetlepel gula djawa

Bereiding:

Kook het vlees zacht en snijd deze in blokjes. Pof de kemirienoten. Schil de laos en kunyit. Snipper de sjalotten en knoflook. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu in olie tot het geurig is en voeg dan de santen, sereh en de djeruk purut toe. Laat dit 5 min. koken. Voeg vervolgens het vlees toe en laat alles op een laag pitje sudderen tot het een dikke saus wordt.

Besengek Daging Empat