Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Besengek Daging Empat

Gesudderd rundvlees in een kokosmelksaus


IngrediŽnten:

- 600 gr. runderlappen
- 2 serehstengels
- 8 daun djeruk purut
- 5 dl. dunne santen

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 2 schijven laos
- 3 cm. kunyit
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels zout
- 6 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1,5 eetlepel asem
- 1 eetlepel gula djawa

Bereiding:

Kook het vlees zacht en snijd deze in blokjes. Pof de kemirienoten. Schil de laos en kunyit. Snipper de sjalotten en knoflook. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu in olie tot het geurig is en voeg dan de santen, sereh en de djeruk purut toe. Laat dit 5 min. koken. Voeg vervolgens het vlees toe en laat alles op een laag pitje sudderen tot het een dikke saus wordt.

Besengek Daging Empat
Download het recept
Moment geduld!