Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bihun Nugget

Gefrituurde snack van vis


Ingrediënten:

- 100 gr. bihun
- 150 gr. visfilet
- 100 gr. wortels
- 3 eetlepels margarine
- 2 uien
- 1 eetlepel selderie
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper
- 75 gr. bloem
- 3 dl. melk

Voor het jasje:

- 2 eieren
- kwart theelepel zout
- 100 gr. paneermeel
- olie om te frituren

Bereiding:

Laat de bihun of mihoen in warm water wellen. Snipper de uien en de wortels, hak de selderie en de vis fijn. Kluts de eieren. Verhit boter in een pan en fruit de ui hierin tot het glazig ziet. Voeg het visvlees toe en roer dit tot de vis gaar is. Voeg de wortelsnippers, selderie, zout, bihun en 75 gr. bloem toe. Blijf dit roeren terwijl je beetje bij beetje de melk toevoegt. Meng het geheel goed door elkaar en schep het in een schaal om af te koelen.

Maak, als het afgekoeld is, vormpjes naar eigen keuze om hier snacks van te maken. Roer wat zout door het ei. Haal de snacks door het ei en daarna door het paneermeel. Eventueel herhalen. Plaats de gepaneerde snacks voor ca. 20 min. in de koelkast. Verhit de olie en frituur, met een paar stuks tegelijk, de snacks tot ze goudbruin krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer ze warm met een sausje naar keuze.

Bihun Nugget