Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Bika Ambon

Kokoscake met honingraat structuur


Ingrediënten:

Mix 1:

- 200 gr. ketanmeel
- 2 dl. koud water
- 3 theelepels witte suiker
- 1 theelepel droge gist

Mix 2:

- 400 gr. ketanmeel
- 6 dl. santen
- 800 gr. witte suiker
- 10 daun djeruk purut
- 20 eidooiers
- 10 eiwitten
- olie

Bereiding:

Mix 1:

Neem 50 ml. water. Voeg de gist en 1 theelepel van de suiker toe. Voeg 50 gr. van het ketanmeel er bij en meng dit door elkaar, tot er schuimende belletjes ontstaan. Voeg nog eens 50 ml. water en 1 theelepel suiker en 50 gr. ketanmeel toe. Mix dit goed door elkaar en laat het ca. 30 tot 45 min. staan. Herhaal de laatste stap nog 2 keer.

Mix 2:

Kook de santen met de djeruk purut tot de olie zich gaat afscheiden. Laat afkoelen. Verwijder de djeruk purut. Klop de eidooiers en de eiwitten tot ze crèmig worden. Voeg er de ketanmeel en mix 1 aan toe. Mix dit door elkaar en voeg de santen toe. Zet het op een warme plaats weg en laat het 3,5 uur rijzen.

Doe wat zand op een ovendienblad en verwarm de oven voor op 180 graden samen met een ingevette springvorm. Als de springvorm warm is geworden haal hem uit de oven en doe het mengsel erin. Zet de springvorm met het mengsel terug in de oven en laat de deur op een kiertje open staan. Als er zich kleine gaatjes gaan vormen bovenop de cake, doe er dan een deksel op. Als de cake bijna gaar is, zet de gril van de oven aan en verwijder de deksel van de springvorm. Laat de deur op een kiertje open tot de bovenkant van de cake goudbruin wordt. Bak dan nog ca. 20 min. met de deur dicht. Laat het afkoelen en snijd het in stukken.

Bika Ambon
Download het recept
Moment geduld!