Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bika Ambon Pandan

Groene koek met honingraat structuur


Ingrediënten:

- 250 gr. tapiocameel
- 3 theelepels bakpoeder
- 2 dl. santen
- 200 gr. suiker
- 6 eieren
- pandanpasta
- zout

Bereiding:

Kook de santen samen met de suiker en de pandanpasta. Zorg dat de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen. Meng tapiocameel met het bakpoeder. Roer de eieren los, de dooiers en het eiwit moeten goed vermengd zijn. Roer de koude santen en pandanpasta door de eieren. Voeg zout en het meel toe en roer tot er een vloeibaar beslag ontstaat zonder klonten.

Verwarm de oven met bakvorm 10 min. voor op 175 graden. Vet de vorm in en bestuif de vorm met wat bloem. Giet het beslag in de hete vorm en bak de cake 60 min. op 175 graden. Test met een satehstokje of de cake gaar is. Serveer de bika ambon dezelfde dag, want hij wordt snel taai.

Bika Ambon Pandan