Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Binte Biluhuta

Garnalensoep met mais en kokos


Ingrediënten:

- 300 gr. gepelde garnalen
- 3 gr. gula djawa
- 240 gr. mais
- 2 rode lomboks
- 100 gr. geraspte kokos
- 1 citroen
- 4 tomaten
- 1 ui
- 3 lente-uitjes
- halve eetlepel ketjap asin

Bereiding:

Laat de mais goed uitlekken. Dompel de tomaten in heet water en laat ze in koud water schrikken. Ontvel de tomaten en snijd ze in partjes. Snipper de ui en lomboks fijn. Snipper de lente-uitjes. Pers de citroen uit. Bestrooi de garnalen met wat zout en versgemalen peper. Schep ze om en laat ze 10 min. staan.

Breng 4 dl. water aan de kook. Voeg een halve theelepel zout, mais, gula djawa en de partjes tomaat toe. Laat alles 3 min. zachtjes koken. Wrijf de ui en de lombok fijn in de vijzel en voeg dit toe. Strooi al roerend de kokos erover. Zet het vuur lager en laat alles 10 min. zachtjes doorkoken. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen. Dan de ketjap erbij met het citroensap en de garnalen. Alles goed omscheppen. Zodra de garnalen warm zijn, opdienen in een voorverwarmde schaal. Strooi vlak voor het opdienen de gesnipperde lente-uitjes er overheen.

Binte Biluhuta