Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Brongkos Daging

Gestoofd rundvlees met sperziebonen en keluwak

Brongkos Daging | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. runderlappen
- handje vol sperziebonen
- 7,5 dl. santen
- olie

Bumbu:

- 3 keluwak
- 4 uien
- 2 tenen knoflook
- 5 lomboks
- 2 cm. kunyit
- 2 schijfjes djahe
- 3 kemirienoten
- halve theelepel peper
- halve theelepel trassi
- zout

Kruiden:

- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 schijfjes laos

Bereiding:

Kneus de kruiden. Snijd het vlees in blokjes. Maal in een blender de bumbu tot een pasta en bak de bumbu in wat olie, doe het vlees er bij en voeg water toe tot het onderstaat en stoof het vlees bijna gaar. Voeg santen, daun salam, serehstengel, laos en zout toe. Stoof tot het vocht bijna is verdampt en het vlees gaar is. Doe de kleingesneden sperziebonen er bij en stoof die met het vlees gaar. Voeg eventueel tijdens het stoven hardgekookte eieren en gebakken tahu toe.

Brongkos Daging