Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Buah-Buahan Laut

Zeevruchten met kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kg. kokkels en mosselen
- 5 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 serehstengel
- 1 schijf laos
- 5 dl. dikke santen
- 1 dl. water
- sap van 1 limoen
- 3 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Pel de sjalotjes en knoflook en snijd ze fijn. Snijd de lomboks in ringen. Maak de schelpdieren goed schoon en verwijder de geopende schelpen. Kook de dichte schelpen ca. 3 min. tot ze allemaal open zijn, haal ze uit de schelpen en bewaar het kookvocht. Maak in de vijzel de sjalotjes, knoflook, lombok, ketumbar en de djinten fijn. Kneus de sereh. Schil en kneus de laos.

Verhit de olie in een wok en fruit hierin de kruidenpasta ca. 3 min. Doe de sereh en de laos erbij en fruit dit ca. 1 min. Doe de schelpdieren en het limoensap erbij, voeg zout naar smaak toe en roerbak dit alles ca. 3 min. Voeg de santen en het kookvocht toe, breng alles aan de kook en laat de Buah-Buahan Laut nog ca. 10 min. op een laag vuur sudderen zonder deksel op de pan.

Buah-Buahan Laut