Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bubur Sago Ambon

Zoete pap van sago met een kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 250 gr. sago ambon
- 2 kleine blikken dikke santen
- zout
- 150 gr. gula djawa
- water
- witte suiker
- 2 daun pandan

Bereiding:

Sago in water doen, laten wellen tot het zacht wordt, houd dit apart. Terwijl de sago welt, kook de gula djawa in voldoende water. Zodra de suiker volledig is gesmolten, het suikerwater zeven. Doe de santen in een pannetje en breng dit met een beetje zout aan de kook. Voeg de zacht geworden sago toe aan het gezeefde suikerwater en breng dit aan de kook. Voeg de daun pandan en witte suiker naar smaak toe. Roer dit door tot de pap wat steviger wordt. Serveer de pap met de warme santen alleen op het moment dat je het gaat eten. Bewaar anders de sago en santen apart van elkaar.

Bubur Sago Ambon