Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bumbu Bali Daging

Rundvlees in kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 6 eetlepels olie
- 4 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels laos
- 2 theelepels djahe
- 2 eetlepels kemirienoten
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 dl. santen
- zout

Bereiding:

Snijd de uien in ringen, pers de knoflook en rasp de kemirienoten. Snijd het rundvlees in blokjes van ca. 3 cm. Verwarm 4 eetlepels olie, bak het vlees daarin onder regelmatig omscheppen mooi van kleur. Voeg de rest van de olie toe, laat deze ook warm worden en doe de uien in de pan. Laat de uien lichtbruin worden en bak de knoflook mee. Roer sambal, laos, djahe en kemirie door de inhoud van de pan en voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees net onderstaat. Draai het vuur wat lager, leg de deksel op de pan en laat het vlees gaar worden. Voeg dan de ketjap en de santen toe, roer en doe er naar smaak laos, ketjap of zout bij.

Bumbu Bali Daging