Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bumbu Rujak Kupang

Mosselen gebakken in kruiden met kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. gekookte mosselen
- 1 ui
- 2 eetlepels sambal oelek
- 4 tenen knoflook
- 2 theelepels djinten
- 2 theelepels ketumbar
- 8 kemirienoten
- 1,5 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1,5 theelepel ve-tsin
- 3 koppen dikke santen
- zout
- peper

Bereiding:

Alle kruiden fijnmaken en fruiten in een beetje olie. Daarna de mosselen er even doorheen bakken en op het laatste moment de santen toevoegen. Het geheel goed laten inkoken zodat de kruiden aan de mosselen blijven zitten of totdat er olie uit de santen komt.

Bumbu Rujak Kupang