Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bumbu Sayur

Basis kruidenpasta voor groentegerechten


Ingrediënten:

- 8 sjalotten
- 10 tenen knoflook
- 2 cm. kencur
- 2 schijven laos
- 4 cm. kunyit
- 6 rode lomboks
- 5 rode rawits
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 eetlepel trassi
- 2 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 1 daun salam
- 1 eetlepel zout
- halve theelepel witte peper

Bereiding:

Snipper de sjalotjes en pers de knoflook uit. Schil alle wortels en hak ze fijn. Kneus de serehstengel met de stamper van de vijzel. Snijd de rawits en lomboks in ringen. Maak nu de sjalotjes, knoflook, kencur, laos, kunyit, ketumbar, lomboks, rawits en trassi fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie in de wok en fruit hier de pasta samen met de overige ingredienten in. Fruit dit ca. 3 min. of tot het geel gekleurd is. Laat het afkoelen en doe het over in een goed afgesloten pot. Deze bumbu kunt u gebruiken voor de bereiding van vele groentegerechten.

Bumbu Sayur