Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Acar Tauge

Zoet/zure tauge

Acar Tauge | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. tauge
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 lombok
- 1 limoen
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel gula djawa
- korianderblaadjes

Bereiding:

Snijd de sjalotten heel fijn en pers de knoflook uit. Snijd de lombok in smalle ringen en meng dit met de azijn en de geraspte gula djawa. Blancheer de tauge in heet water en laat het uitlekken. Doe de tauge in een schaal en giet het azijnmengsel er over heen. Pers de limoen uit en giet het sap over de acar. Strooi de koriander er over en meng alles goed door elkaar. Laat de acar enkele uren in de koelkast staan, schep regelmatig om zodat de smaken goed kunnen combineren.

Acar Tauge