Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cah Ikan

Gestoofde vis in een kruidige bouillon


Ingrediënten:

- 500 gr. schelvis
- 2 eetlepels ketjap
- 3 eetlepels sherry
- 1 theelepel djahe
- 1 dunne prei
- 1 sjalot
- 2 dl. bouillon
- 1 theelepel ve-tsin
- 1 theelepel sesamzaad
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de vis in moten, de prei in dunne ringen en snijd de sjalot klein. Rooster de sesamzaadjes zonder olie in de koekenpan. Maak een bumbu van alle ingredienten, behalve de vis, olie en de bouillon. Bestrooi de vis met wat zout en bak deze aan beide kanten in olie tot half gaar. Voeg de bumbu en de bouillon toe. Laat het geheel ca. 5 tot 10 min. zachtjes sudderen. Let op dat de vis niet uit elkaar begint te vallen, deze moet stevig blijven. Als de saus te dun is, bind deze dan met een papje van bloem en een beetje water.

Cah Ikan