Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Cah Paksoi Dua

Paksoi met kip en prei in bouillon

Cah Paksoi Dua | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter


IngrediŽnten:

- 500 gr. paksoi
- 1 kipfilet
- 1 prei
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel aromat
- 2 eetlepels oestersaus
- 5 druppels sesamolie
- 2 theelepels maÔzena
- 2 eetlepels water
- 2,5 dl. kippenbouillon
- peper
- olie

Bereiding:

Paksoi wassen en 3 cm. lang snijden. Vlees in kleine blokjes snijden. De prei halveren en 1 cm. breed snijden en wassen. Knoflook schoon en fijn maken. MaÔzena en water aanlengen tot een papje. Olie in pan verhitten en de prei en knoflook fruiten. Vlees meeschroeien tot wit. Oestersaus toevoegen, omscheppen en bouillon er bij gieten. Kruiden er indoen. Wanneer de bouillon pruttelt, paksoi toevoegen, omscheppen en knappend gaar smoren. Saus binden met de maÔzena. Sesamolie erop druppelen, snel omscheppen en heet serveren.

Cah Paksoi Dua
Download het recept
Moment geduld!