Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cendol

Drankje van ketandruppels met kokosmelk en Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 100 gr. ketanmeel
- 5 dl. water
- 1,5 dl. water
- 100 gr. gula djawa
- pandanpasta
- 1 eetlepel maizena
- mespunt zout
- kokosmelk
- geschaafd ijs of ijsklontjes

Bereiding:

Maak voor de cendoldruppels 5 dl. water groen met een paar druppels pandanpasta. Meng dit water met het ketanmeel, zout en maizena. Breng dit op een laag vuur al roerende aan de kook tot je een stevig geheel hebt. Zet een bak of pan gevuld met ijskoud water klaar. Giet het meelmengsel over in een grove zeef en druk het iets aan. Vang deze druppels op in het ijskoude water en laat ze hierin een paar minuten opstijven. Verwarm 1,5 dl. water en los hier de gula djawa in op.

Verdeel over een paar longdrinkglazen de cendoldruppels, giet hier wat opgeloste gula djawa en kokosmelk over en voeg er geschaafd ijs of ijsklontjes bij. U kunt ook klein gesneden vruchten naar keuze hierbij in doen.

Cendol