Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Cendol Dua
Drankje van rijstmeeldruppels, kokosmelk en stukjes nangka
Ingrediënten:
- 100 gr. rijstmeel
- 100 gr. gula djawa
- 1,5 dl. santen
- 5 dl. water
- 1 eetlepel pandanpasta
- 1,5 dl. water
- nangka
- 1 eetlepel maizena
- zout
- geschaafd ijs of ijsblokjes
Bereiding:
Meng de pandanpasta door het water. Meng dit door het meel, maizena en zout en kook dit op laag vuur tot een stijve pap. Vul een pan met erg koud water. Roer de pap door een zeef zodat de pap in druppels in het koude water vallen. Laat deze druppels in het water opstijven. Los de gula djawa in wat water op en snijd wat nangka in kleine reepjes. De nangka moet in een glas passen. Verdeel de cendol over de glazen, voeg dan de nangka, gula djawa, wat santen en ijsblokjes toe.
Cendol Dua