Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Cumi-Cumi Goreng
Kruidige, gefrituurde inktvis
Ingrediënten:
- 750 gr. inktvis
- 1 dl. ketjap manis
- 3 tenen knoflook
- 2 rawits
- 1,5 theelepel kunyit
- 1 theelepel djahe
- 4 eetlepels asempasta
- 2 eetlepels water
- halve theelepel zout
- halve theelepel sambal manis
- olie
Bereiding:
Maak de inktvis schoon en snijd de tentakels af. Verwijder de ingewanden en het nerfje. Snijd de inktvistubes in ringen en de tentakels in stukjes van ca. 1 cm. Snipper de rawits en pers de knoflook uit. Meng de asempasta met knoflook, kunyit, zout, djahe, ketjap, rawits, sambal en het water en roer het geheel goed door. Marineer de inktvis tenminste twee uur in deze marinade. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de ringen kort, anders wordt het taai.
Cumi-Cumi Goreng