Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Goreng

Kruidige, gefrituurde inktvis

Cumi-Cumi Goreng | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 750 gr. inktvis
- 1 dl. ketjap manis
- 3 tenen knoflook
- 2 rawits
- 1,5 theelepel kunyit
- 1 theelepel djahe
- 4 eetlepels asempasta
- 2 eetlepels water
- halve theelepel zout
- halve theelepel sambal manis
- olie

Bereiding:

Maak de inktvis schoon en snijd de tentakels af. Verwijder de ingewanden en het nerfje. Snijd de inktvistubes in ringen en de tentakels in stukjes van ca. 1 cm. Snipper de rawits en pers de knoflook uit. Meng de asempasta met knoflook, kunyit, zout, djahe, ketjap, rawits, sambal en het water en roer het geheel goed door. Marineer de inktvis tenminste twee uur in deze marinade. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de ringen kort, anders wordt het taai.

Cumi-Cumi Goreng