Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Cumi-Cumi Goreng Djawa

Gebakken inktvisreepjes, gemarineerd in ketjapsaus


Ingrediënten:

- 500 gr. inktvis
- 1 dl. ketjap
- 3 rawits
- halve theelepel laos
- mespunt djahe
- halve theelepel peper
- zout naar smaak
- theelepel ketumbar
- olie om in te frituren

Bereiding:

Snijd de inktvis in ringen en halveer ze. Snijd de rawits in ringetjes. Maak in de vijzel de rawits en de ketumbar fijn. Giet de ketjap in een kom en voeg hierbij de rawits, ketumbar, laos, djahe, peper en zout. Roer alle kruiden goed door de ketjap. Doe de inktvis in de marinade en laat dit minimaal een uur staan. Verhit een laag olie in de wok en bak de gemarineerde inktvis tot het bruin en gaar is. Bak de inktvis niet te lang, anders wordt het te taai.

Cumi-Cumi Goreng Djawa