Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Cumi-Cumi Padang

Inktvis in een pittige zoet/zure saus


IngrediŽnten:

- 500 gr. inktvis
- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 1 serehstengel
- 3 daun djeruk purut
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel sambal
- 1 eetlepel oestersaus
- zout
- citroensap
- water
- suiker
- asem
- olie

Bereiding:

Snijd de inktvis in ringen, bestrooi ze met zout en citroensap en zet ze 2 uur in de koelkast. Maak een pasta van de sjalotten, knoflook, djahe, serehstengel, sambal en asem. Bak dit met de djeruk purut in de olie tot het gaat geuren. Droog de inktvisringen en bak ze in de pasta mee. Voeg water en oestersaus toe. Stoof de inktvis niet te lang, roer wat suiker door de saus en proef of hij goed op smaak is. De saus moet een licht zurige smaak hebben. Snijd de lomboks in snippers en strooi ze over het gerecht.

Cumi-Cumi Padang
Download het recept
Moment geduld!