Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Gulung

Gevulde flensjes met zoete kokos


Ingrediënten:

- 100 gr. rijstmeel
- 50 gr. boter
- halve theelepel zout
- 50 gr. gula djawa
- 1 ei
- 2 daun pandan
- 5 dl. santen
- 5 dl. water
- geraspte kokos
- pandanpasta

Bereiding:

Doe het meel met het zout in een kom, maak een kuiltje in het midden. Breek het ei in het kuiltje en roer er van het midden uit een glad beslag van. Verdun het beslag geleidelijk met de santen en maak het lichtgroen met de pandanpasta. Verhit steeds een klontje boter in een kleine koekenpan, schenk een dun laagje beslag in de pan en laat dit snel over de panbodem uitlopen. Keer het flensje bijna onmiddelijk en laat ook de andere kant heel kort bakken. Verwerk zo al het beslag tot flensjes. Laat de flensjes afkoelen.

Breng in een pan het water aan de kook, voeg de gula djawa en de daun pandan toe. Roer het water tot alle suiker is opgelost. Roer er zoveel geraspte kokos door tot een dikke, gebonden massa is ontstaan. Laat het geheel afkoelen. Verwijder de daun pandan. Vul de flensjes met de kokosmassa en rol ze op.

Dadar Gulung