Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Pisang Kelapa

Pannenkoeken met banaan en geraspte kokos


Ingrediënten:

- 1 ei
- 4 bananen
- 50 gr. bloem
- 2 eetlepels rijstmeel
- 60 gr. witte basterdsuiker
- 30 gr. geraspte kokos
- 2 dl. santen
- 60 gr. bruine basterdsuiker
- sap van 1 limoen
- geraspte kokos
- 1 limoen
- zout
- boter

Bereiding:

Rooster een deel van de kokos en rasp de schil van de limoen. Snijd de bananen in schuine plakken. Verwarm de boter, bak de bananen zacht en lichtbruin. Strooi de bruine suiker er overheen en bak tot de suiker is gesmolten. Roer het limoensap er door. Zet apart. Zeef de bloem, rijstmeel, de kokos en de witte basterdsuiker in een kom. Doe de santen en het zout er bij en roer dit samen met het ei tot een glad beslag. Het beslag blijft redelijk dun.

Doe wat boter in een pan met anti-aanbaklaag. Doe steeds 3 eetlepels beslag in de pan en bak een aantal pannenkoeken. Als een kant bruin is, draai de pannenkoek om en bak de andere kant bruin. Leg op elke pannenkoek bananenplakjes en sla de pannenkoek dubbel. Strooi de geroosterde kokos en de geraspte limoenschil over de pannenkoeken en snijd ze een keer door. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Dadar Pisang Kelapa