Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Babi Tauge

Varkensvlees in een saus van rijstwijn met tauge


Ingrediënten:

- 600 gr. hamlappen
- 125 gr. tauge
- 5 schijven djahe
- 4 eetlepels ketjap manis
- 3,5 eetlepel rijstwijn
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels water
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 eetlepels selderie
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels arachideolie
- peper
- zout

Bereiding:

Hak de selderie fijn. Snijd het vlees in dunne reepjes en strooi er zout en peper naar smaak overheen. Verhit in een wok de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg dan de djahe, 3 eetlepels ketjap, de rijstwijn en zoveel water toe dat het vlees onder staat en laat het zachtjes 30 min. sudderen. Meng de maizena met 2 eetlepels water tot een papje. Neem het vlees uit de pan, zeef het kookvocht, meng dit met het papje en verwarm de saus weer. Leg het vlees terug in de pan. Blancheer de tauge kort en laat het uitlekken. Verhit in een wok de arachideolie, voeg de sambal toe met de tauge en fruit het 2 min. Leg de tauge op een groot bord, schep daar het vlees met de saus overheen en bestrooi het met de selderie en de eetlepel ketjap.

Daging Babi Tauge