Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Belaser

Pikant rundvlees gestoofd in kokosmelk


Ingrediënten:

- 2 kg. runderlappen
- 6 lomboks
- 5 tenen knoflook
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel kunyit
- 5 kemirienoten
- 1 ui
- 5 schijven djahe
- 2 ltr. santen
- 1 serehstengel
- 2 daun salam

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine blokjes. Schil de ui, knoflook, kunyit en djahe en maak dit samen met het zout, lomboks en kemirienoten fijn in een blender of vijzel. Maak twee porties van de fijngemaakte kruidenpasta en laat het vlees ca. 45 min. marineren in één helft. Doe de andere helft van het kruidenmengsel in een pan en voeg santen, daun salam en de serehstengel toe. Breng dit aan de kook onder voortdurend roeren en laat het zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt. Voeg het vlees toe, zet het vuur zacht en laat het vlees hierin zachtjes gaar worden. Klaar om te serveren.

Daging Belaser