Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Bumbu Bali

Pittige, gesmoorde sukadelappen


Ingrediënten:

- 300 gr. sukadelappen
- 1 serehstengel
- 4 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel asem
- 1 schijf laos
- 2 daun salam
- olie
- 2 theelepels gula djawa
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- 1 bouillontablet

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes van ca. 4 cm. lang. Kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes en knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en wrijf ze met trassi, asem, laos en daun salam fijn in de vijzel. Fruit dit alles in wat olie tot de ui en knoflook een beetje verkleuren. Voeg het vlees toe samen met de gula djawa, ketjap, het bouillonblokje en water. Laat alles sudderen op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Roer af en toe en voeg eventueel wat heet water toe. Het gerecht mag niet te droog worden.

Daging Bumbu Bali