Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Agar-Agar Coklat Empat

Chocolade pudding met vanillesaus


Ingrediënten:

- 150 gr. suiker
- 5 dl. water
- 1 zakje vanillesuiker
- half zakje agar-agarpoeder
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 2 eetlepels gecondenseerde melk

Saus:

- 100 gr. suiker
- 5 dl. volle melk
- 3 eidooiers
- 1 eiwit
- 1 vanillestokje

Bereiding:

Doe de suiker, gezoete melk, vanillesuiker, cacaopoeder en agar-agar in een kom en meng het met een beetje water. Doe dit mengsel bij de rest van het water en breng het al roerende aan de kook op laag vuur. Laat het enkele min. doorkoken tot de agar-agar opgelost is. Giet het in een schaal en doe er vershoudfolie overheen zodat er geen vel kan vormen. Laat het afkoelen en zet het in de koelkast om op te stijven. Snijd de pudding in blokjes zodra het stijf is geworden en serveer met de saus.

Saus:

De eidooiers, suiker en het eiwit loskloppen. Vanillestokje insnijden en het merg eruit halen. Voeg de vanille en de melk bij het suiker en eimengsel en onder voortdurend roeren op zacht vuur tot tegen de kook aanbrengen. Zacht vuur is belangrijk anders gaat de saus schiften. Saus niet door laten koken. Doe de in blokjes gesneden chocoladepudding in een schaaltje en giet er de saus over. De saus kan zowel lauwwarm als koud over de pudding gedaan worden. Een andere kleur agar-agar kan er ook voor gebruikt worden b.v. rood of groen.

Agar-Agar Coklat Empat