Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Daging dan Kentang

Gesmoorde runderlappen met gefrituurde aardappel

Daging dan Kentang | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 dl. water
- 4 aardappels
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 2 schijfjes laos
- 2 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- halve eetlepel asem
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel trassi
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine dobbelstenen en bak het in 1 eetlepel olie rondom bruin. Snipper de uien en knoflook en voeg dit toe aan het vlees. Fruit dit tot de uien glazig zijn. Snijd de lomboks in schuine ringen. Kneus de laos en de serehstengel. Voeg de lomboks, laos, salam, sereh, trassi, suiker en zout toe en schep het geheel goed door. Doe de asem, ketjap en het water erbij en laat het geheel ca. 1 uur sudderen tot het vlees gaar is. Schil en snijd de aardappels in dobbelsteentjes en frituur ze in de olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en voeg dit toe aan het vlees, schep het goed door. Verwijder de salam, laos en sereh voor het opdienen.

Daging dan Kentang
Download het recept
Moment geduld!