Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Lapis

Gesmoorde runderlappen


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 4 kruidnagels
- zout

Bumbu:

- 1 eetlepel sambal
- 1 eetlepel djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel kaneel
- halve theelepel peper
- halve theelepel kencur
- halve theelepel trassi
- halve theelepel kunyit

Bereiding:

Sla het vlees goed mals met een vleeshamer. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Wrijf het vlees in met de bumbu. Breng het met veel water aan de kook. Voeg de kruidnagels en zout naar smaak toe en smoor het met een gesloten deksel net zolang dat het water bijna verdampt is en er een saus is overgebleven. Haal het vlees uit de saus, laat het goed uitlekken en bak totdat het bruin is. Voeg de saus weer toe en laat alles sudderen tot de saus is ingedikt.

Daging Lapis