Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Malakka

Gestoofd varkensvlees in satehsaus


Ingrediënten:

- 250 gr. hamlappen
- 125 gr. satehsaus
- 2 tenen knoflook
- 1 dl. ketjap manis
- 1 dl. water
- halve theelepel ketumbar
- 2 rode lomboks
- theelepel djahe
- zout
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook en snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd het vlees in lange repen. Vlees licht zouten en dan in de olie bruin bakken. Voeg de knoflook toe. Voeg, als de knoflook 2 min. is meegebakken, de ketjap, water, ketumbar, lombok en de djahe toe en laat het geheel ca. 1 uur zachtjes stoven. Giet het vocht iets af, voeg de satehsaus toe en laat dit zachtjes koken voor ca. 2 min.

Daging Malakka