Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Pedis

Gemarineerde, pikant rundvlees met mais en bamboe

Daging Pedis | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 200 gr. babymais
- 1 blik bambuscheuten
- 1,5 dl. water
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 groene lomboks
- 2 rode lomboks
- 3 lente-uitjes
- 3 schijfjes djahe
- 1 eetlepel gula djawa
- 2,5 eetlepel vissaus
- 4 theelepels ketjap manis
- 1 theelepel maizena
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd het vlees in zeer dunne reepjes. Snijd de djahe klein en maak dit samen met de gula djawa fijn in de vijzel. Snipper de ui en knoflook fijn. Meng in een kom de ui, knoflook, gula djawa, djahe en ketjap en schep hier het vlees in. Roer het geheel goed om, dek de kom af met folie en laat het ca. 1 uur marineren in de koelkast.

Was de lente-uitjes en snijd het in ca. 3 cm. grote stukken. Laat ondertussen de bambuscheuten uitlekken in een vergiet. Snijd de lomboks in dunne ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de lente-uitjes, babymais, bambuscheuten en lomboks ca. 2 min. Schep alles uit de pan en houd dit apart. Bak het vlees op hoog vuur in de pan onder voortdurend omscheppen. Meng de vissaus met het water, maizena en de marinade en voeg dit toe aan het vlees. Roerbak het vlees tot de saus is ingedikt. Doe de groenten terug in de pan en bak het nog ca. 4 min. Lekker met witte rijst.

Daging Pedis