Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Rawon

Gekruid rundvlees met keluwaknoten

Daging Rawon | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 3 eetlepels olie
- 7 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1,5 theelepel djinten
- 4 kemirienoten
- 6 gedroogde keluwaks
- 1 schijf djahe
- 2 schijven laos
- 1 serehstengel
- 4 daun djeruk purut
- zout
- peper
- stukje gula djawa

Bereiding:

Week de gedroogde keluwaks een paar uur of een nacht in water en maak ze daarna fijn. Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Wrijf de kruiden, ui, knoflook en de kemirie tot een pasta en meng deze met de keluwaks. Het vlees in blokjes van 2 cm. snijden. Het kruidenmengsel in de olie fruiten. Onder toevoeging van de vleesblokjes, djahe, laos, sereh en de djeruk purut, het geheel aan de kook brengen in 5 dl. water. Voeg zout, peper en suiker toe naar smaak. Het gerecht ongeveer een uur op laag vuur laten sudderen. Een scheutje kokend water erbij als het te droog wordt.

Daging Rawon