Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Rujak

Gesmoorde, gekruide blokjes rundvlees met gember

Daging Rujak | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. runderlappen
- 165 gr. santen
- 2 serehstengels
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 5 schijfjes djahe
- 2 cm. kunyit
- 4 kemirienoten
- 1 eetlepel sambal manis
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd het vlees in dobbelstenen en bak het in een beetje olie. Maak de ui schoon en snipper het fijn. Doe dit ook met de djahe, kunyit, kemirienoten en knoflook. Fruit alles in een beetje olie en doe er de sambal en de sereh bij. Voeg het vlees en de santen toe en laat het geheel op een klein vuur gaar sudderen. Voeg af en toe een beetje heet water of bouillon toe als het vlees nog niet goed gaar is en lijkt uit te drogen.

Daging Rujak