Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Sapi Merica Hitam Dua

Rundvlees gestoofd in een zwarte pepersaus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 2 theelepels zwarte peperkorrels
- 3 tenen knoflook
- 4 daun salam
- 4 kruidnagels
- 1 groene paprika
- 10 champignons
- 2 eetlepels margarine
- zout
- peper

Saus:

- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels rode wijn
- 2 theelepels ketjap manis
- 2 dl. water

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Rooster de peperkorrels en maal die grof. Snijd de knoflook en de champignons in plakjes. Was de paprika en snijd het in blokjes. Meng de ingredienten voor de saus met elkaar. Bak het vlees in de boter totdat het bruin is. Voeg de saus toe evenals de daun salam, kruidnagels, knoflook en zwarte peper. Zet het vuur laag en laat het geheel sudderen voor ca. 1 à 1,5 uur totdat het vlees gaar is, af en toe omroeren. Roerbak de champignons en paprika in een aparte pan. Wanneer het gerecht bijna klaar is nog even op smaak brengen met zout en peper en voeg de paprika en champignons toe. Nog een paar minuten door laten sudderen en dan serveren. Portie voor 2 tot 3 personen.

Daging Sapi Merica Hitam Dua