Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Agar-Agar Dengan Mangga

Mangopudding met zoete kokossaus


Ingrediënten:

- 90 gr. suiker
- 2 rijpe mango's
- 1 citroen
- 1 zakje agar-agarpoeder
- koud water

Kokossaus:

- 60 gr. suiker
- 7 dl. melk
- 3 eieren
- 3 eetlepels geraspte kokos
- mespunt zout

Bereiding:

Pers de citroen uit. Pureer de mango's in een keukenmachine en voeg het citroensap toe. Voeg zoveel water toe totdat de hoeveelheid mango en water samen 1 ltr. bedraagt. Meng de agar-agar, mangowater en de suiker in een sauspan en laat het geheel sudderen tot de suiker en agar-agar zijn opgelost, roer regelmatig. Doe het over in een omgespoelde puddingvorm en laat het afkoelen.

Doe voor de saus de eieren en suiker in een kom. Klop ze au-bain-marie luchtig. Voeg een mespuntje zout en de melk toe en roer het weer goed. Laat de saus dik worden. Doe de kokos erbij. Stort de pudding op een bord of schaal en geef de warme of koude saus erbij.

Agar-Agar Dengan Mangga