Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Smoor

Gestoofde sukadelappen

Daging Smoor | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. sukadelappen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 vleestomaat
- 3 eetlepels olie
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
- nootmuskaat
- 3 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze heel fijn, maak ze nog fijner in een vijzel of staafmixer. Dompel de tomaat in kokend water, laat het schrikken in koud water en ontvel hem. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak daarin het uimengsel goudbruin. Voeg de tomaat, peper, zout, nootmuskaat en de ketjap toe. Bak het vlees bruin in het kruidenmengsel. Voeg zoveel water toe dat het vlees net is bedekt en laat het in 2 tot 2,5 uur zachtjes gaar stoven. Lekker met witte rijst.

Daging Smoor