Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Daging Smoor
Gestoofde sukadelappen
Ingrediënten:
- 500 gr. sukadelappen
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 vleestomaat
- 3 eetlepels olie
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
- nootmuskaat
- 3 eetlepels ketjap manis
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Pel de ui en knoflook en snijd ze heel fijn, maak ze nog fijner in een vijzel of staafmixer. Dompel de tomaat in kokend water, laat het schrikken in koud water en ontvel hem. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak daarin het uimengsel goudbruin. Voeg de tomaat, peper, zout, nootmuskaat en de ketjap toe. Bak het vlees bruin in het kruidenmengsel. Voeg zoveel water toe dat het vlees net is bedekt en laat het in 2 tot 2,5 uur zachtjes gaar stoven. Lekker met witte rijst.
Daging Smoor