Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Daging Surabaya

Gesmoorde runderlappen in kruidige saus


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- halve theelepel peper
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel djahe
- 1 theelepel nootmuskaat
- halve theelepel trassi
- mespunt kunyit
- halve theelepel kencur
- 1 eetlepel sambal manis
- 4 kruidnagels
- zout

Bereiding:

Snijd het vlees in dunne lapjes en sla het plat met een vleeshamer. Wrijf ze in met de kruiden en laat het ca. 15 min. intrekken. Doe het vlees in een pan met zo veel water dat het net onderstaat en breng dit aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat het smoren tot bijna al het water is verdampt en er een saus is ontstaan. Haal het vlees uit de saus en laat het uitlekken. Verhit een beetje boter of olie in een andere pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg het vlees weer toe aan de saus en laat het sudderen tot de saus iets is ingedikt.

Daging Surabaya