Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dasar Untuk Ayam

Basis kruidenpasta voor verschillende kipgerechten


Ingrediënten:

- 7 sjalotten
- 13 tenen knoflook
- 3 cm. kencur
- 4 schijven laos
- 6 cm. kunyit
- 6 kemirienoten
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 6 rawits
- 3 eetlepels gula djawa
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Schil en snipper de sjalotten, knoflook, kencur, laos en kunyit fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd de daun salam zeer fijn. Kneus de serehstengel met de stamper van de vijzel. Maak de sjalotjes, knoflook, kencur, laos en kunyit fijn in de vijzel en voeg hier de kemirienoten, gula djawa, daun salam en rawits aan toe en wrijf tot je een pasta hebt. Verhit de olie in de wok. Fruit hier, onder voortdurend roeren, de pasta samen met de serehstengel in tot het goudgeel kleurt. Laat het geheel afkoelen voordat je dit verwerkt in een gerecht. U kunt dit ook in een schone, afgesloten pot in de koelkast bewaren voor een paar dagen.

Dasar Untuk Ayam