Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Agee

Gemarineerd rundvlees, gebakken in kruidige kokos


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 schijf laos
- 50 gr. santen
- 50 gr. geraspte kokos
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 1 eetlepel asem
- peper
- zout
- olie

Bereiding:

Kook het vlees in ruim water bijna gaar. Schep het uit het water en snijd het in stukken. Meng in een kom de asem met zout, ketumbar en djinten en wrijf het vlees hiermee in. Verhit een beetje olie in een wok en bak het gemarineerde vlees in de olie. Snipper de ui en knoflook fijn, schil de laos en kneus hem met de stamper van de vijzel. Voeg de ui, knoflook, peper, santen, laos en de kokos toe en braad het geheel tot de kokos bruin is. Verwijder de laos voor het serveren.

Dendeng Agee