Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dendeng Sapi

Kruidige runderlappen, gesmoord in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 6 sjalotten
- 1 schijf laos
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1,5 theelepel trassi
- 2 theelepels gula djawa
- zout
- 2 theelepels asem
- 1 daun salam
- 2 dl. water
- 50 gr. santen

Bereiding:

Snijd het vlees in dunne, kleine lappen. Snijd de uien en laos fijn. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Wrijf de kemirienoten, ketumbar, trassi, laos, gula djawa en zout naar smaak tot een pasta. Breng het vlees samen met de pasta, asem, uien, daun salam en santen in een pan met 2 dl. water aan de kook. Roer tot de santen is opgelost. Sudder het geheel, zonder deksel op de pan, tot het droog en het vlees zacht is. Voeg eventueel, met kleine beetjes tegelijk, heet water toe.

Dendeng Sapi