Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dodol Kacang

Lekkernij van pinda's


Ingrediënten:

- 500 gr. gepelde pinda's
- 5 eieren
- 50 gr. santen, blok
- 100 gr. bloem
- 250 gr. gula djawa
- boter
- zout

Bereiding:

Maal de pinda's en doe ze samen met de santen, gula djawa en wat zout in een pan met 3 dl. water. Breng het geheel voortdurend roerend aan de kook, temper het vuur en laat er voortdurend roerend een vrij dikke, gladde massa van koken. Haal de pan van de hittebron en laat het pindamengsel afkoelen.

Klop in een kom de eieren los en klop er, met kleine beetjes tegelijk, bloem door. Klop het eimengsel door het afgekoelde pindamengsel. Verwarm het geheel opnieuw, voortdurend roerend, tot de eieren het mengsel voldoende gebonden hebben. Probeer of het mengsel dik genoeg is. Rol er wat van tussen de vingers, als het niet meer blijft plakken is de dikte goed. Beboter een groot stuk aluminiumfolie en strijk er het gekookte mengsel op uit. Laat het afkoelen en stevig worden. Snijd de plakken in stukken en serveer ze.

Dodol Kacang