Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Empal

Krokant gebakken rundvleesreepjes


Ingrediënten:

- 500 gr. runderlappen
- 5 dl. water
- 1 theelepel asemwater
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels ketumbar
- olie

Bereiding:

Pers de knoflook. Doe het rundvlees in een ruime pan met het water. Kook het vlees tot het mals is, duurt ca. een 1 uur. Haal het vlees eruit en snijd het in blokjes van 2 cm. Plet elk stukje licht om het mals en plat te maken. Maak een pasta van asemwater, suiker, zout, knoflook en ketumbar. Doe de pasta bij de overgebleven rundvleesbouillon en roer het geheel. Doe het vlees terug in de pan en breng het aan de kook tot het vocht wat dikker is geworden. Verwarm een flinke laag olie in een pan en frituur het vlees ca. 5 min. op een matig vuur tot het bruin en knapperig is. Haal het uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.

Empal